tiistai 12. huhtikuuta 2016

Parhaat luontokohteet lähialueilla: Latokartanonkoski

Joen alajuoksulla asustaa saukkoja, joiden jäljet voi bongata hangesta etenkin talvisin.
Latokartanonkoski on osa Kiskonjokea ja sen yhteydessä on myös vanhan 1300 - 1400 luvuilta peräisin olevan myllyrakennyksen rauniot. Kohteen historia on erittäin mielenkiintoinen ja siitä voit lukea lisää Retkipaikka blogista tai Näejakoe sivulta.
Paikka on oivallinen retkikohde, sillä harvoin pääsee tutustumaan yhtä komeasti virtaavaan koskeen ja kauniisiin maisemiin yhtäaikaa. Juuri talkootyöläisten kunnostama silta ja rappuset tekevät retkeilystä entistä helpompaa. Latokartanonkoski on myös hyvin rauhallinen paikka, jossa hyvin todennäköisesti saat viettää aikaa ilman muiden retkeilijöiden tuomaa hälinää.
Kun vierailet koskella kannattaa sinun varata sopivasti aikaa ja ottaa mukaan kamera, sillä saatat nähdä luonnontilaisessa metsässä  myös erilaisia eläimiä ja kasveja.
Suosittelen vierailemaan koskella sekä kesällä, että talvella. Koski on komeimmillaan lumisten hankien saartamana tai kesäisen vihreyden kukoistaessa.

Paikka on hyvin rauhallinen ja siellä on helppo syventyä katselemaan ja kuuntelemaan luontoa parhaimmillaan.

Vanhan myllyrakennuksen rauniot.

Koskella on kaksi eri siltaa ja metsässä kulkeva polki kiertää lenkin, joka vie sinut molempien siltojen ylitse.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti