keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Tunnelmia Leirisalon lastenleiriltä

Kesäduuni osuuspankin piikkiin kampanjan myötä 4h:lle työllistyneen Heidin työtehtäviin kuuluu leiriohjelman suunnittelu ja ideointi sekä toteutus. Kuvassa hän jakaa leiriläisiä kahteen ryhmään tulevaa ohjelmaa varten.
Monelle lapselle jokavuotiset leirit ovat yksi kesäloman kohokohdista. Tämä vuosi ei ollut leirien järjestämisen suhteen poikkeus vaan Salon kaupunki järjesti alkukesästä Leirisalossa useita lasten leirejä. Kolme viimeisintä leiriä toteutui yhdessä Salon 4h:n kanssa. Kesäduuni osuuspankin piikkiin -kampanjan kautta 4h:lle palkatut reippaat nuoret Venla ja Heidi suunnittelivat leireille 4h:n arvoihin sopivaa, luontoaiheista ohjelmaa yhdessä 4h:n hallituksen jäsenen Suskin kanssa.  Suunnittelutyö huipentui kun tytöt pääsivät vetämään ohjelmansa innokkaille, nuorille leiriläisille.
Itse kävin vierailemassa leirillä 5.7. Tuolloin 4h:n ohjelmassa oli aiheeseen sopivia leikkejä, kaarnalaivojen tekoa ja  jokamiestenoikeuksien miettimistä. Päivän huipensi rastirata, jolla lapset kisailivat leikkimielisesti esimerkikisi ensiavussa, kierrätyksessä, kasvin tunnistuksessa ja kädentaidoissa.

Lapset pääsivät hyödyntämäänm jo aikaisemmin oppimiaan tietoja jokamiehenoikeuksista.
Salosta leirille saapuneet Camilla ja Kata miettivät mitä metsässä saa tehdä ja vastaavasti mikä ei ole sallittua.
Salolainen Eemil sai nopeasti oman kaarnalaivansa kuntoon ja hän kertoi innokkaasti reportterille edellisillan uimareissusta ja muista mukavista leiriohjelmista.

Helmi esittelee omaa kaarnalaivaansa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti