lauantai 20. elokuuta 2016

Terveiset mielenkiintoiselta yöleiriltä!

Myös luontoreportteri kävi vierailemassa koko perheelle suunnatulla Jännittävä luonto -yöleirillä. Leirille osallistui kymmenkunta lasta yhdessä vanhempiensa kanssa. Leirillä päästiin tutustumaan luontoasiantuntija Jarmo Markkasen johdolla öisen luonnon saloihin.
Leiri alkoi jo kuudelta illalla, mutta itse liityin joukkoon hieman myöhemmin kymmenen aikoihin. Illan jo hämärtyessä Onnelannummen nuotiopaikalle sytyteltiin tuli ja tikkupullien paistuessa sekä pannukahvin poristessa olikin vuoro kuunnella detektorilla lepakkojen ja muiden yöeläjien ääntä. Hetken hiljaisuuden jälkeen kuultiin muun muassa lehtohepokatin, viiksisiipan ja pohjanlepakon äänet.
Nuotiotuokion jälkee tavarat pakattiin ja leiriläiset lähtivät Markkasen ohjeistuksella kiipeämään Nikkalliolle, sillä seuraavana vuorossa oli tähtien katselu kaukoputkella.
Leiri oli erittäin mielenkiintoinen ja valaiseva kokemus :) ja  jos Yöleiri jäi tällä kertaa välistä kannattaa muistaa, että lepakkoihin pääsee tutustumaan vielä luonnonsuojeluyhdistyksen retkellä pe 26.8 klo 20 alkaen, kirjakkalan ruukkikylässä (Hamarijärventie 62, Teijo).
Leirillä oli tottakai perinteinen leirinuotio, jolla paistettiin hekkuja ja keitettiin myös pannukahvia vanhempien iloksi.

Herkulliset tikkupullat paistuivat kätevästi nuotiolla.

Leiriläisiä noution äärellä.

Nikkalliolla kuunneltiin yli lentäneiden lepakkoiden ultraääniä detektorilla.

Samalla myös ihmeteltiin pohjantähteä ja komeaa kuuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti