torstai 1. syyskuuta 2016

Luonnonvara-ala kouluttaa ja työllistää: Hämeen ammattikorkeakoulu

Läheisesti luontoon ja ympäristöön liittyy myös luonnonvara-ala, joka työllistää ja kouluttaa luonnosta ja esimerkiksi metsistä kiinnostuneita ihmisiä. Tästä innostuneena päätinkin aloittaa uuden juttusarjan, jossa esittelen joitakin varteen otettavia koulutusvaihtoehtoja. Juttusarjan tarkoituksena ei kuitenkaan ole mainostaa vain tiettyjä kouluja tai koulutuksia vaan pikemmin antaa erityisesti nuorille tietoa ja esimerkkejä erilaisista mielenkiintoisista vaihtoehdoista.
Ensimmäinen uuden juttusarjani kohde on HAMK eli Hämeen ammattikorkeakoulu.
Hämeen ammattikorkeakoulusta löytyy monta ympäristöön ja luontoon liittyvää koulutusta kuten kestävä-kehitys, maaseutuelinkeinot, metsätalous, ja puutarhatalous.
Haastattelin erästä metsätaloden opiskelijaa. Hänen opiskelu paikkanaan toimii metsäopetuksen ja metsäntutkimuksen keskus Evolla, lähellä Hämeenlinnaa. Kyseinen opiskelija haki Evolle, haaveenaan puuauton tai hakkuuauton kuljettaja ja hänestä valmistuu metsätalousinsinööri. Metsätalousinsinöörillä on pätevyydet metsäalalla ja mahdollisia töitä voivat olla muun muassa metsän ja soiden hoito, puunnosto, konsultaatio eli myyntityöt tai vaikkapa työ biopolttoaineteollisuuden parissa.
Opiskelija myös vinkkasi, että Evolla opiskellessa tavallisten teoria tuntien vastapainona on maanläheiset kurssiluontoiset moduulit muun muassa suonhoidon tai metsänhakkuun parissa.
Jos HAMK kuulosti mieluisalta opiskelupaikalta sinne voi hakea yhteishaussa 7-21.9

Evolta valmistuu muun muassa metsätalousinsinöörejä.

Kampuksen pihapiiristä pääsee myös Evon retkeilyalueelle.

Mahtaakohan olla opiskelijoiden tekemä? ;)

Koulu sijaitsee aivan järven rannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti