torstai 29. kesäkuuta 2017

Kiitos ja kumarrus!


Näin kesäkuun lähestyessä loppuaan on minunkin aika siirtyä luontoreportterin pestistä uusien haasteiden ja kokemusten pariin. 
Aloitin työt huhtikuun loppupuolella 2016 ja paljon olen ehtinyt nähdä sekä kokea 4H Nuorten Luonto kehittämishankkeen luontoreportterina. Ehkä parhaiten mieleeni jäi hauska ja hyödyllinen luonnonkosmetiikka -kurssi, sekä innostava ja hyvällä yhteishengellä varustettu Salon Armfeltin koulun 4A-luokka, joka voitti metsäkuutiokilpailun, rentoa suomalaisuutta henkivällä koivumetsällään. Näiden lisäksi eniten pidin erilaisista luontoon, eläimiin ja ympäristöön liittyvistä tapahtumista, sillä oli ihana nähdä kuinka innoissaan erityisesti nuoret ja lapset olivat esimerkiksi Teijon metsäpäivillä tai 4H:n lepakkoihin ja yöeläjiin keskittyneellä yöleirillä.
Luontoreportterina pääsin osallistumaan hankkeen tapahtumiin ja tutkailemaan muutenkin ympäröivää luontoa täysin uudesta näkövinkkelistä. Pääsin itselleni uusien, ainutlaatuisten kohteiden lisäksi tutustumaan myös uusiin ja innostaviin ihmisiin, kuten luonnonvara-alan asiantuntijoihin, sekä metsästä ja luonnosta kiinnostuneisiin lapsiin, nuoriin ja vähän vanhempiinkin. :)
Suosittelen ehdottomasti vastaavanlaisia töitä myös muille, sillä ympäristö ja luonto on suuri osa  arkipäiväistä elämäämme ja samalla hankkeen myötä työskennellässäni yllätyin positiivisesti siitä miten työn ohella opin paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa sekä kehitin huomaamatta myös omaa luontosuhdettani näkemisen ja kokemisen kautta. Luontoreportterin työssä siis yhdistyi työn ja reportoinnin ohella myös huvi ja hyöty. 
Vaikka oma työni Nuorten Luonto hankkeen parissa päättyy, itse hanke jatkaa eteenpäin uusin kujein ja toivonmukaan monipuolisin ja hauskoin luontoaiheisin tapahtumin.

Oikein antoisaa ja luontorikasta kesää kaikille ja kiitos aktiivisesta blogin lukemisesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti