keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Retkikohteena linnakesaari Örö

Entisen sotilaskäyttöön tarkoitetun Örön linnakesaaren erikoisuus löytyy sen tapahtumarikkan historian ohella monimuotoisesta, merellisestä ja ennen kaikkea kauniista luonnosta. Tältä matalalla vesialueella sijaitsevalta harjusaarelta kun löytyy paljon arvokasta ja myös harvinaista luontoa. Paikanpäällä voi nähdä luonnontilaisia rantoja, harvinaisia eläinlajeja ja vehreitä rantaniittyjä, joilla kasvaa harvinaisuuksia hietaneilikasta rantakauraan.


Varsinais-Suomessa, tarkemmin Kemiön saaren kunnan alueella sijaitseva Örö on retkeilykohteena suhteellisen tuore tapaus, sillä sotilastoimintojen loputtua saari avautui kokonaan yleisölle vasta vuonna 2015 ja siitä lähtien vierailijoilla on ollut vapaa pääsy kohteeseen.
Matkailijoiden kannalta saari on varteenotettava valinta, sillä se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kauniin luonnon lisäksi rikas ja värikäs historia tekee saaresta mielenkiintoisen kohteen. Useiden retkeilyreittien varrelta löytyy ilahduttavan hyvin opastetauluja ja tietoa eri kohteista suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi.

Saaren monipuoliseen tarjontaan voi halutessaan vaikka tutustua useamman kesäisen päivän putkeen, sillä majoituksen mahdollistaa muun muassa saaren telttailualue ja vierasvenesatama peruspalveluineen. Näiden lisäksi Örön yhteistyötahot mahdollistavan sen, että saarella on tarjolla myös ravintola-, majoitus-, opastus-, kokous- ja juhlatilapalveluja. :)
Öröön järjestetään kuljetuksia päivittäin ja muun muassa tästä linkistä pääset tutustumaan yhteen matkojen tarjojista ja tutkimaan aikatauluja: vitharun
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti