sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tehdään yhdessä!Eilen, lauantaina 14.5.2016 järjestettiin Nuorten keskus Steissillä Kirppis ja Tehdään yhdessä -kädentaitotapahtuma. Erityisesti lapsiperheille ja nuorille suunnattu tapahtuma kesti klo 11 aina klo 15 asti ja kädentaito painotteisen päivän aikana pääsi kokeilemaan mm. pajutöitä, kankaanpainantaa, lasipurkkien koristelua ja vetoketjukorujen tekoa. Samalla pääsi tekemään löytöjä kirpparilla ja maistelemaan kahvila Metkan tarjoiluja.


Yksi tapahtuman osallistujista oli Toivon Tila. Toivon Tila viljelee viljaa, vuokraa mökkejä ja ylläpitää toivonvinttiä, jossa voi järjestää lasten juhlia tai harjoittaa askartelua. Tilan emäntä piti yhdessä pikku apurien kanssa askartelupistettä, jossa pääsi tekemään koruja vetoketjuista.
Turun Ammattikorkeakoulusta paikalla oli kaksi iloista sosionomi opiskelijaa Eeva Mononen ja Henrietta Tavio. He tekevät yhteistyötä Salon kaupungin kanssa projektissa, jossa on tarkoitus saada lasten, nuorten ja vanhempien ääni kuuluviin.  Kuvassa poseeraa Henrietta.
Luonto-teemaa edusti Salon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Janina Mäkinen. Kuvassa hän poseeraa 4H:n selfie-pisteellä.

Myös käsitöiden ja askartelun ammattilainen, Donno askartelupuodin yrittäjä Minna Poso oli paikalla. Hänen pisteellään pääsi koristelemaan lasipurkkeja eriväristen maalien ja sabluunojen avulla.

Aikuisopiskelija Anna Kinnari Salon seudun ammattiopistolta ohjasi kankaanpaino -pajaa, jossa pääsi kokeilemaan kankaanpainantaa.  ja painamaan oman jälkensä yhteisölliseen mandalaan.
Myös Nuorisopalveluilla oli oma piste, jossa tehtiin koriste ruusukkeita. Nuoriso-ohjaajien mukaan ruusukkeita on helppo tehdä myös kotona ja niiden teko soveltuu hyvin kaikenikäisille.

Salon 4H:lla oli erilaisia pisteitä. Yhdessä pääsi lajittelemaan roskia, toisessa tekemään pajusta käsitöitä ja kolmannessa sai tutustua luonnon kosmetiikkaan. Esimerkiksi tässä kuvassa näkyy luonnonmäteriaaliesta tehtyjä kauneudenhoito tuotteita. 
Kirpputorilla tavarat vaihtoivat omistajaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti