keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Henkilökuvia: Toiminanjohtaja Janina Mäkinen
Miten löysit 4H:n ?
Vuoden 2011 puolella 4H piiri etsi kesäduunia-hankkeeseen työntekijää ja löydettyään mielenkiintoisen ilmoituksen Janina Mäkinen päätti hakea paikkaa. Hänet valittiin tehtävään ja työt alkoi heti seuraavan vuoden alussa. Jo vuonna 2012 Janinalle tarjoutui uusi mahdollisuus, sillä Salon 4H päätti luoda uuden viran toiminnanjohtajalle ja Janina valittiin hoitamaan pestiä. Siitä lähtien hän on toiminut virassa ja toteuttanut muun muassa monenlaisia hankkeita.

Millainen koulutus sinulla on?
Janinalle luonto, ympäristö ja eläimet ovat olleet aina lähellä sydäntä ja häntä kiinnostaa luontoon liittyvät seikat. Siispä jo ennen töitä 4H:n parissa hän opiskeli eläinalaa ja ehti hankkimaan itselleen  tarhaeläinhoitaja tutkinnon, sekä luontoympäristöneuvojan tutkinnon.

Mikä on parasta työssä 4H:n parissa?
Luonnon ystävälle työ 4H-yhdistyksessä on luontaista ja Janinan mukaan työssä on paljon hyviä puolia. Työ on erilaista kuin tavallisesti, sillä harvoin tulee vastaan kahta samanlaista työpäivää. Toki toiminanjohtajalla on myös paljon vastuuta, mutta samalla hän saa suunnitella omaa työtään ja huomioida myös omia kiinnostuksen kohteitaan kuten luontoa uusia hankkeita tai kursseja suunnitellessaan. Kaiken lisäksi työ nuorten hyväksi ja heidän parissaan on myös palkitsevaa, sillä Janina on päässyt seuraamaan läheltä 4H:n parissa työskennelleiden nuorten kuten yrittäjien ja kerhonohjaajien kasvua ja kehitystä.

Millainen on tavallinen työviikko?
Työt vaihtelevat hyvin paljon, joten "normityöviikko" on hieman hankala käsite, mutta yleensä toiminnnanjohtajan tehtäviin kuuluu paljon hallinnollisia asioita ja toimistossa työskentelyä. Sen lisäksi työhön kuuluu olennaisesti hankkeet, kerhot ja kurssit, joita 4H järjestää. Esimerkiksi juuri nyt on käynnissä Nuortenluonto-hanke ja sen lisäksi tavoitteena on työllistää nuoria kesäksi eri tehtäviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti