tiistai 7. kesäkuuta 2016

4H-yrittäjien lehdistötilaisuudessa itsensä työllistävät nuoret kertoivat työstään

4H-yhdistykset ympäri Suomea antavat nuorille 13-28 vuotiaille mahdollisuuden kokeilla siipiään turvallisesti ja kätevästi yrittäjyyden parissa. Salon 4H-yhdistys on erityisen aktiivinen yritystoiminnan suhteen, sillä tälläkin hetkellä Salon alueella toimii 13 yritystä: Eläintenhoitoon on erikoistunut viiden yrityksen muodostama Salon Petsitterit, Leipomuksia ja muita herkkuja eri tilaisuuksiin tarjoaa Makumökki, Apua käännöstöihin löytää TransLa yrityksestä, Pihan ja kodin siisteydestä huolehtivat Putsi siivouspalvelut, sekä REV kiinteistö -ja pihahuolto, valokuviin ovat erikoistuneet Sander Vill photos sekä FotoJanne ja pianotunteja, sekä musiikki esiintymisiä tarjoaa Pianissimo.
 Näiden jo perustettujen yritysten lisäksi uusia yrityksiä on perusteilla koko ajan. 4H-yritys on erityisen suosittu, sillä se antaa mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä ohjatusti ja harrastuksen omaisesti, kuitenkin oikein yrittäjyyden pelisäännöin. Samalla se on kätevä tapa työllistää itsensä ja tienata rahaa. Keskimäärin 4H-yrittäjä tienaakin vuodessa jopa 900 euroa.

Tänään tiistaina Steissillä, Salossa järjestettiin 4H-yrittäjien lehdistötilaisuus, jonka tarkoituksena oli antaa nuorille ja ahkerille yrittäjille lisää näkyvyyttä ja tunnettuvuutta. Paikalla viisi 4H-yritystä esitteli toimintaansa ja kertoi kokemuksiaan yrittäjänä.

 Vasemmalla kuvassa on valokuvausyrityksen Sander Vill Photos perustanut, juuri peruskoulun päättänyt 16 -vuotias Sander Vill. Hän ottaa kuvia mm. juhlatilaisuuksista kuten häistä ja rippijuhlista sekä maisemista ja ruuista. Oikealla puolella taasen on TransLa yrityksen Kati Laakkonen. Hän tarjoaa mm käännöspalveluita suomesta englanniksi ja englannista tai saksasta suomeksi. Molempien nuorien yrittäjien mielestä 4H-yritys on hyvä vaihtoehto, sillä riskejä on vähemmän ja sekä valokuvaaminen että käännöstyöt melkeimpä vaativat oman yrityksen.

Salon Petsittereitä lehdistötilaisuudessa edusti Petsitter Sanna yrityksen Sanna Korhonen. Petsitterit hoitavat Salon-alueella eläimiä ja lemmikeitä kuten kissoja ja koiria tai vaikkapa kaneja ja lampaita. Sannan mukaan 4H-yrityksessä on parasta itse itsensä työllistäminen ja oman luovuuden käyttö. Yrityksen alkutaipaleella toki paperityöt toivat haastetta, mutta nyt nekin sujuvat jo rutiinilla. Sanna suosittelee 4H-yritystä kaikille innokkaille ja halukkaille.

Putsi siivouspalvelu on kolmen perniöläisen  nuoren Kasperi Peltosen (vasemmalla), Tomas Reinikaisen (oikealla) ja Jussi Erikssonin yritys, joka mm. siivoaa sisällä ja ulkona, sekä hoitaa erilaisia talonmiehentehtäviä. Pojilta löytyy itseltä kaikki töihin tarvittavat välineet ja he työskentelevät lähinnä Perniön alueella, mutta tulevaisuudessa toiminnan laajentaminen muuallekin kiinnostaa. Yrittämisessä heidän mielestään parasta on uuden oppiminen ja työkokemuksen sekä varman työpaikan saaminen. Haastavaa taasen ovat toimisto hommat, mutta nekin onnistuvat perheiden avustuksella.

Kaikki tilaisuudessa esittäytyneet 4H-yrittäjät yhdessä 4H:n toiminnanjohtaja Janina Mäkisen ja toiminnanohjaaja Anna Laakkosen sekä Yritys Salon etoimitusjohtaja Jyrki Sjöholmin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti