sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Eksoottiset lemmikit esittäytyy!

Salon 4h-yhdistys järjesti tänään jo kolmannen kerran eksoottiset lemmikit tapahtuman. Tapahtuma pidettiin viimevuoden tapaan kauppakeskus Plazassa ja eksoottisia lemmikeitä oli paikalla noin parisen kymmentä. Lemmikkejä omistajinee oli saapunut paikalle Salon-alueilta, sekä muutama myös hieman kauempaa.
Vipinää tapahtumasta ei  puuttunut, sillä erilaiset ja mielenkiintoiset lemmikit kuten matelijat, jyrsijät ja linnut vetivät paikalle viime vuottakin suuremman yleisön.
Luontoreportterin suosikkeja olivat kauniin kirjavat undulaatit Anni, Onni ja Assi, sekä rento, sylivauva eli chinchilla Typy.
Tämä leidi oli noin kuusi kiloa painava saksanjättischeck.



Vilkas fretti kolmikko tutki innokkaasti uutta ympäristöä. Hellyttävä ulkokuori hämäsi katsojaa, sillä tummin freteistä ei ollut yhtä kesy kuin muut.

Kruunuviherkaija Käkän viereisessä häkissä liiteli riogranden aratti pariskunta Milo ja Selma. Yleensä nämä pienet papukaijat eivät ole kovin puheliaita. Kuitenkin omistajan mukaan Milo on fiksuna oppinut erilaisia ääniefektejä ja opettanut niitä myös tyttöystävälleen. He esimerkiksi vettä nähdessään pitävät plub plub plub ääntä. :)
Nämä veijarit taisivat olla koko näyttelyn eksoottisimman vieraat, sillä vasemmanpuoleisessa terraariossa majaili madagaskarinsihisevätorakka ja oikealla puolella taasen kummitussirkkoihin kuuluva okapiru. Kaverukset eivät taida olla kovin seurallisia, sillä molemmat lymyilivät pitkälti kasvuston takana.

Lemmikeiden lisäksi paikalla oli myös luonnossa esiintyvien käärmeiden edustaja eli Timo Paasikunnas, Kyyn suojeluhankkeesta. Varsinaista kyytä ei toki Plazassa nähty, mutta Paasikunnaksella oli mukanaan rantakäärme ja vaskitsa. Käärmeiden esittelyn ohella hän kertoi Suomen matelijoista ja käärmeistä.
Kolmesta vilkkaasta ja uteliaasta chinchillasta vain yksi, Typy uskaltautui häkin ulkopuolella ja viihtyi omistajansa sylissä. Muut kaksi eivät viihtyneet sylivauvoina vaan majailivat mieluummin herkullisten heinien kanssa häkissä.

Myös 4H:n maskotti eli Janina Mäkisen Nile kissa saapui esittäytymään ja edustamaan samalla omaa rotuaan eksoottisten lemmikkien joukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti