maanantai 27. helmikuuta 2017

Jättiläisvihanneksia kesäiselle kasvimaalle!


Jättivihannesten siemeniä voi ostaa myös kotimaasta.
Jos ensi kesäksi haaveilee maukkaista, itse kasvatetuista vihanneksista kannattaa kylvöpuuhat aloitella jo näin hyvissä ajoin, sillä osa kasveista vaatii pitkän esikasvatusajan. Itse päätin poiketa tavallisesta ja istuttaa hieman erikoisempia, jättikurpitsoja ja -kurkkuja.  Kurpitsoista luvattiin yli 100 kiloisia ja kurkuista jopa 2 metriä pitkiä. Maailmalla useat vihannesviljelijät kilpailevat vuosittain jättivihanneksista ja kylvämäni siemenet ovatkin juuri tuollaisia kilpailuihin tarkoitettuja jättiläislajikkeita.
 

Suurikokoiset siemenet hyötyvät liottamisesta ennen kylvöä. Ne kannattaa laittaa noin vuorokaudeksi esimerkiksi vesilasiin, jotta itäminen ja kasvu nopeutuisivat.

Turveruukut ovat kätevä ja edullinen vaihtoehto muovisille ruukuille.

 Turveruukut ovat hyvä vaihtoehto muoviselle ruukulle. Kun kasvi on kasvanut riittävästi turveruukun voi kasveineen päivineen istuttaa uuteen kasvualustaa ja turve maatuu kätevästi kasvukauden aikana.

Suurikokoisia kurpitsansiemeniä kannattaa kylvää suhteellisen väljästi.

Muista peitellä siemenet huolella. 
Ruukkuun asetetut siemenet kannattaa peitellä mullalla ja kastella huolellisesti.
Jättikurkun siemeniä.

Muista asentaa valmiit kylvökset aurinkoiselle ja lämpimälle paikalle, jossa niitä on helppo seurata ja kastella säännöllisesti.  EI muutakun kylvön ja kokeilun iloa ja katse kohti kevättä! :)
Kylvöksiin voi tehtailla itse kauniit nimikyltit.

Valoisa ja lämmin paikka on paras itämisen kannalta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti